Miksi

Kukahan se oli, kun kotisynnytyssymposiumissa totesi, että kotisynnytys on synnytysten luksusta? Pitää paikkansa! Tällä hetkellä minulla on suorastaan ylellinen olo, kun mietin tulevaa synnytystä. Kaikki alkaa olla valmiina ja nyt vain odotellaan. Synnytyksen käynnistyessä voin vain heittäytyä hetkeen ja antaa mennä. Kaikki tarvittava on täällä kotonani.

Tässä vaiheessa osaan jo paremmin eritellä, miksi haluan synnyttää kotona. Syyt liittyvät toisaalta turvallisuuteen ja toisaalta mukavuuteen. Toisaalta nämä kaksi liittyvät niin kiinteästi toisiinsa, ettei niitä voi erottaa. Synnyttäminen on turvallista, kun minulla on mukavaa. Minulla on mukavaa, kun olo on turvallinen.

Kotona synnyttäminen on turvallista

Kotisynnytys on tutkitusti vähintään yhtä turvallinen vaihtoehto kuin sairaalasynnytys, omalla kohdallani uskon sen olevan jopa turvallisempi vaihtoehto.

Synnytyksen kannalta olennaiset hormonit, oksitosiini ja endorfiini, toimivat parhaiten turvallisessa ympäristössä. Kotini on turvallisin paikka maailmassa, jonka tiedän.

Kun pystyn hyödyntämään oman kehoni tarjoamia luonnollisia kivunlievityksen keinoja, on todennäköisempää etten tarvitse lääkkeellistä kivunlievitystä tai muuta puuttumista synnytyksen luonnolliseen kulkuun. Minulle ei tehdä mitään toimenpiteitä rutiinin vuoksi. Vasta, jos niille on oikeasti tarvetta. Uskon, että tämä on se turvallisin tapa synnyttää.

Minulla on ihanat kätilöt ainoastaan minun käytössäni, he eivät lähde minnekään kesken synnytykseni. Heillä on ammattitaitoa, kokemusta ja näkemystä synnytyksen hoitamisesta. Olen hyvissä käsissä.

Kotona synnyttäminen on mukavaa

Saan noudattaa omaa aikatauluani. Minulla ei ole kiire minnekään eikä minua kiirehditä. Kelloa ei tarvitse katsoa.

Minun ei tarvitse lähteä minnekään kesken synnytyksen. Minun ei tarvitse miettiä, mikä on oikea hetki siirtyä sairaalaan. Meidän ei tarvitse etsiä parkkipaikkaa sairaalan läheltä.

Minulla on käytössäni ikioma synnytysallas eikä minun tarvitse huolehtia, onko se vapaana alkaessani synnyttämään.

Minun ja vauvan ei tarvitse siirtyä minnekään synnytyksen jälkeen. Minun ei tarvitse jännittää, saammeko perhehuoneen sairaalassa. Voin ottaa suihkun omassa kylpyhuoneessani ja kietoutua omaan pyyhkeeseeni.

Saan päättää itse synnytykseeni osallistuvat ihmiset. En ole itse ”kyläilemässä” sairaalassa, vaan synnytystiimini kyläilee minun luonani.

Saan nukkua omassa sängyssäni.

Voin syödä ja juoda, mitä haluan synnytyksessäni, jos haluan.

En joudu olemaan pitkää aikaa erossa esikoisestamme. Hän saa osallistua vauvan elämään heti alkumetreiltä.

Voin keskittyä rauhassa imettämiseen kotona.

Voin kutsua rakkaita ihmisiä kylään meille sopivaan aikaan. Sitten, kun se tuntuu hyvältä.

4 responses

  1. Ihanilta kuulostaa sun synnytysvalmistelut! Rakkauden ilmapiiri on varmasti niin luonnollisesti saavutettavissa kotona, sairaalassa sen eteen täytyy tehdä töitä. Itsekin harkitsin pitkään kotisynnytystä, ehkäpä sitten ensi kerralla jos sellaista tulee. Mielenkiinnolla seuraan blogiasi!

    • Kiitos!! Hassua muuten, että otin juuri tällä viikolla jonkun vanhan Sydänääniä-lehden vuodelta 2008 luettavaksi ja siinä kerrottiin tarinaa pachamamasta. 🙂

  2. Synnytin toisen lapseni kotona marraskuun lopulla, ja yhdyn täysin siihen, että se todellakin on luksusta! Itse synnytys ja kaikki sen jälkeen. Siivottavaa ei ollut juuri lainkaan, mutta saimme loikoilla omassa sängyssä ja kätilöt pitivät meistä hyvää huolta vielä synnytyksen jälkeenkin kotikäynneillä ja puhelimitse. Aivan mahtavaa! Toivon sinulle kaikkea hyvää ja hyvää synnytystä 🙂

    • Moikka! Mä olenkin lukenut ihan innoissani sun blogia! Löysin sen joskus viime vuoden puolella ja ahmin kerralla kaikki kirjoitukset! 🙂 Juuri tuota odotan, että saa vaan olla ja nautiskella synnytyksen jälkeen omassa rauhassa. Ihanaa, nyt taas tuli kauhea hinku päästä synnyttämään, vaikkei vielä olekaan oikein tuntemuksia siihen suuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s